Kuigi igast kategooriast pääses lõppvooru vaid kolm, märkisid kohtunikud ära suurepärase köögiga kodurestorani MerMer, kõrgelt hinnati ka Otepää kohvikut Lumi ning Jõhvi kontserdimaja kohvikut Mozart, mis esikolmikust vaid napilt maha jäid. Teeninduse punktisummad olid keskmisest kõrgemad Tartu kohvikutes ja seda läbivalt. Tallinna restoranidest saab esile tõsta restorani Leib Resto ja Aed kõrget punktisummat teeninduses.
Kuidas Hõbelusikat saada?
Hõbelusika saamiseks peab restoran läbima põhjaliku hindamise. Poolesaja küsimusega hindamisankeedid arvestavad söögikoha eripära. Kuue kuu jooksul hindavad ettevalmistuse saanud «salapärased sööjad» juhuslike külastuste põhimõttel söögikohti üle Eesti.
Tegu on väga erinevate eluvaldkondade ja maitseeelistustega inimestega. Konkursi korraldajad püüavad jälgida, et hindajad esindaksid läbilõiget Eesti ühiskonnast ja hindaksid just seda, mis tavatarbijale väljas söömisel oluline on.
Kõige suurem on toidule ja joogile antud punktide osakaal, sellele järgneb teenindus. Hinnatakse serveerimisoskusi, tähelepanelikkust suhtlemisel, reageerimiskiirust ja sõbralikkust. On ju teada, et hea teenindus võib muuta muidu keskpärase õhtu vägagi meeldejäävaks ning et naeratus on väärt tervet kuningriiki.