Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

ÜLLATUS Saaremaal pakub pojeng õitsemisrõõmu ka septembris

Täna üllatas Saaremaa Puukoolis oma õitsemisega Itoh pojeng Callie's Memory. Pojengid on traditsiooniliselt juuniku õitsejad, kuid on tõeliselt uhke ja üllatav näha ka pojengi teistkordselt septembrikuus õitsemas.

«Itoh pojeng Callie's Memory üllatas suurima õiega, mida seni oleme näinud. Õis on suurem, värvilisem ja täidlasem, kui tavapärane juunis õitsemine. Õitsemine algab roosast toonist ja muutub igapäevaga kollasemaks,» kirjeldab Saaremaa Puukooli peaaednik Marko Toomere.

Pojeng sai oma nime aretaja armastatud pikakarvalise kolli koera Callie mälestuseks ja auks. Esindatud Saaremaa Pojengide püsikollektsiooniga näidisaias ja paeonariumis.

Pojengi aretas USA kuulsaim hübridisaator Roger F. Anderson. Sort oli ametlikult registreeritud Ameerika Pojengide Ühingus 1999.a, mis õitses esmakordselt aretaja aias 1990. aastal.

Viimati läks see sort korduvalt õitsema Saaremaa Puukoolis septembris 2021. aastal.

«Oma silmaga on võimalik näha pojengisorti Callie's Memory ja üle 6500 teise pojengi juba tuleval aastal juunis toimuval Saaremaa Pojengifestivalil 2025,» ütleb Saaremaa Puukooli turundusjuht Rain Arro.

Tagasi üles