Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

OLULINE TEADA Kas pruunide täppidega lillkapsast kõlbab ikka süüa?

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Poodides leidub erineva kvaliteediga lillkapsast. Kord on valikus lumivalged õisikud, kord pruunide laikudega kapsapead. Kas sellist kapsast kõlbab üldse süüa?

Lillkapsal olevad laigud ei tähenda, et tegu oleks halvaks läinud aiasaadusega. Kollasest tumepruunini varieeruvad täpid on tegelikult märk oksüdatsioonist, mis toimub mis tahes vilja vananedes. 

Oksüdeerumine on köögivilja värvuse loomulik muutus pikaajalise kokkupuute tõttu valguse ja õhuga. Hea uudis on see, et ka seda tüüpi lillkapsast, mis ei ole täiesti valge, on ohutu tarbida, kirjutab Huff Post.

Märksõnad

Tagasi üles