Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

KÕVA SÕNA Eestlaste loodud Clean Kitchen vallutab maailma

Ruokaboksi ja Clean Kitchen.
Ruokaboksi ja Clean Kitchen. Foto: Erakogu

Ettevõtjate Karl Juhan Paadami ja Martin Salo koos tippkokk Orm Ojaga aastal 2020 loodud ettevõte Clean Kitchen ühines Soomes sarnase ärimudeliga tegutseva Ruokaboksiga. Tänu tulemuslikule rahastusfaasile plaanib ettevõte alustada laienemist uutele turgudele Tšehhi ja Lätti.

Tehingut võib pidada üheks tehnoloogiasektori viimase paari aasta edulooks, kus turunõudlust rahuldatakse tarbijate muutuvate toitumiseelistustega arvestava lahendusega, pakkudes teadlikke toitumisjuhiseid, lihtsaid retsepte ning minimeerides igapäevast toidu raiskamist. Clean Kitcheni asutajad Martin Salo kui Karl Juhan Paadam väljusid tehingu tulemusena ettevõtmisest.

Ruokaboksi ja Clean Kitchen lõid käed.
Ruokaboksi ja Clean Kitchen lõid käed. Foto: Erakogu

«Investorid veendusid meie nägemuses viia söögikomplektide teenus turgudele, kus seda veel ei eksisteeri, ning see annab indu edasiseks tegutsemiseks,» ütles Clean Kitcheni asutaja Karl Juhan Paadam.

«Oleme juba mõnda aega kaardistanud turge, millele meie tegutsemismudel sobib. Tšehhi ja teisest küljest ka Poola on sellised turud, kuhu soovime laieneda,» sõnas Ruokaboksi asutaja ja tegevjuht Juhana Rintala.

Tagasi üles