Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

PILK PEALE Manufaktuuri õunafestival meelitas kohale sadu linlasi

Põhja-Tallinna südames Manufaktuuri kvartalis tähistati laupäeval peagi saabuvat sügist meeleoluka õunafestivaliga. Ajaloolised 100-aastased õunapuud pakkusid huvilistele vilju nii söömiseks kui ka siidri valmistamiseks.

Tänavune erakordselt saagikas õuna-aasta andis põhjust Manufaktuuri ajaloolises viljapuuaias taas üks kogukondlik pidupäev korraldada. Festivalilt käis läbi mitusada vihmahooge trotsivat külalist, kellele pakuti lisaks õuntest mahla ja veini valmistamise töötoale osa võtta ka ajaloo- ja tuleviku tuurist – enam kui 120-aastases hoones tegutses kunagi Balti Puuvillavabrik, ent lähiaastail luuakse punakatest tellistest vabrikuhoonesse hoopis kodud. Võistluslikku meelelahutust sai kogeda aga orienteerumis-mälumängul, mille parimaid autasustati igal täistunnil.

Pere pisematele oli festivalil samuti rohkelt tegevusi – supertäringu veeretamise võistlus ja švammipalli mäng pakkusid lastele elevust ja rõõmu. Lisaks said lapsed ka õunamahla valmistamist ise järele proovida: üheskoos korjati õunu, purustati ja pressiti. Kohapeal sai teha ka vahvaid näomaalinguid, mis tõid laste nägudele palju värvi ja naeratusi.

Märksõnad

Tagasi üles