Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

ON, MIDA OODATA Pärnus avab uksed esimene IKEA väikepood

Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Äsja Tartus senisest kaks korda suurema planeerimis- ja tellimispunkti avanud IKEA jätkab Eestis laienemist – alates 2025. aasta suvest saavad Pärnu inimesed osta Rootsi ettevõtte toodangut oma kodulinnas, kuhu rajatakse Balti riikides esimene uut tüüpi IKEA esindus.

IKEA Balti turu juht Inga Filipova lausus, et ajendatuna IKEA visioonist luua parem igapäevaelu paljudele inimestele liigub ettevõte Balti riikides hoogsalt edasi.

«Laiendame olemasolevaid ja avame uusi esindusi ning pakume uusi formaate nagu väikepoed, et täita oma külastajate vajadusi ja unistusi,» lausus ta. Filipova sõnul pakuvad IKEA väikepoed ettevõtte külastamise võimalust nendes asukohtades, kuhu täissuuruses poodi rajada ei saa. Seda tüüpi poed asuvad klientide elu- ja töökohale lähemal ning arvestavad kohalike sisustuseelistustega.

«Meie väikepoed on kergesti ligipääsetavad ja toovad IKEA paljudele inimestele lähemale. Tulevase IKEA Pärnu esinduse näidistesaalis saab tutvuda läbilõikega meie tootevalikust – seal saab koguda inspiratsiooni kodu sisustamiseks ning tooteid uudistada ja katsetada. Väikepoest saab tellida kõiki IKEA kaupu ja 500 toodet kohe kaasa osta. Pärnu väikepoodi tuleb ka Rootsi toidu ala, kus pakutakse rootsipäraseid eineid, näiteks kuulsaid IKEA lihapalle ja nii kuumi kui külmi jooke koos suupistetega,» rääkis Filipova. Pärnus saab tellida ka kõiki Eesti turul saadaolevaid IKEA teenuseid.

Fookus kohalikel vajadustel

Balti riikide esimene IKEA väikepood tuleb ligikaudu 1500 m2 suurune. See asub juba olemasoleval äripinnal, mida jagatakse teiste rentnikega. Suurema osa väikepoest võtavad enda alla kaubanduspinnad – inspiratsiooni kogumiseks mõeldud näidistesaal, kus asuvad sisustusideede vaatamiseks ja järele proovimiseks loodud ruumilahendused, ning müügisaal, kust saab kohe kaasa osta 500 IKEA toodet, sealhulgas tekstiile, lauanõusid, korrastuslahendusi, kaunistusi jne.

Klienditeenindusaladel teenindatakse nii esinduse külastajaid kui ka e-poe kliente ning seal toimub kaupade väljastamine, tagastamine ja vahetus. Õuealadel saab ülevaate hooajalisest tootevalikust, nt õuemööblist.

IKEA Pärnu väikepood saab olema kolmas IKEA esindus Eestis ja üheksas Balti riikides. IKEA on Baltimaades kiirelt laienenud –

viimase kahe aastaga kasvas siinsete esinduste arv peaaegu kahekordseks: 2022. aastal avati IKEA Tallinna pood, 2023. aastal IKEA Šiauliai ning 2024. aastal IKEA Liepaja esindus ja laienenud IKEA Tartu planeerimis- ja tellimispunkt. IKEA on Rootsist pärit kodusisustustoodete jaemüüja. Mullu 80. tegutsemisaastat tähistanud ettevõte sisenes Balti turule 2013. aastal, mil avati esimene pood Leedus Vilniuses.

Märksõnad

Tagasi üles