Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Paljud Eesti katuseaknad ei vasta enam tänapäeva nõuetele

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Paljude Eesti majade ja katusealuste korterite katuseaknad on omanikku praeguseks teeninud juba paarkümmend aastat või kauemgi ja nende energiatõhusus ei vasta enam tänapäeva nõuetele. Seega tasub kindlasti mõelda katuseakende vahetamisele uute ja energiatõhusate vastu.

Euroopa Hoonete Tõhususe Instituudi (Building Performance Institute Europe) andmetel mõjutab ebapiisav päevavalgus 30 miljonit eurooplast ning iga neljas neist elab hoones, mille ruumiõhu kvaliteet ei vasta riiklikele normidele. See tähendab, et energiatõhusust suurendavad, sisekliimat parandavad ja kodu esteetilist väärtust tõstvad uuendused on hädavajalikud.

Üks tõhus viis oma katusealuse kodu elukvaliteeti oluliselt tõsta ja samal ajal hubasust säilitada on katuseakende uuendamine. VELUX-i läbi viidud uuringute kohaselt saab ainuüksi katuseakende vahetamise ja sisetemperatuuri alandamisega 2 kraadi võrra vähendada küttevajadust ligi 40% ilma, et mugavus kannataks.

Katuseakende vahetamine on kiire töö, mida saab teha igal aastaajal ja selle tegemise ainus nõue on, et ilm peab olema kuiv.

«Vanade katuseakende eemaldamine ja uute paigaldamine kestab tavaliselt vaid mõnest tunnist ühe päevani ja tänu sellele häirib akende vahetus igapäevast kodust elurütmi minimaalselt,» märkis VELUX-i Eesti müügijuht Toomas Aavisto. «Otsus vahetada kodu katuseaknad kaasaegsete vastu ei tõsta mitte ainult praeguste elanike elukvaliteeti, vaid pakub pikaajalisi eeliseid ka tulevastele põlvedele.»

Märksõnad

Tagasi üles