Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Kas tõesti peaks puu- ja köögivilju söögisoodaga pesema? Teadlased on asja uurinud

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Puu- ja köögiviljad on osa tervislikust toitumisest – see on kõigile hästi teada. Kuid sageli tekib küsimus, kuidas või kas üldse tuleks neid pesta. Viimasel ajal on veebiavarustes hoogsalt ringelnud videod sellest, kuidas kõikvõimalikku värsket söögisooda ja vee lahuses pestakse. Kuid kas sellest on üldse miskit tolku?

Muld, tolm, bakterid, pisikesed elukad ja pestitsiidid on peamine mustus, mida tahame värskelt kraamilt enne selle söömist maha pesta. Tihti on aia- ja põllusaadused ka oluliselt räpasemad kui need välja paistavad. Üha enam pööratakse tähelepanu sellele, mida süüakse ning see tekitab ka küsimuse, kas lihtsalt kraaniveega loputamisest on kasu.  

Nii tuleks pesta puu- ja köögivilju

Tagasi üles