Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

JÄTA MEELDE Väga hea põhjus, miks peaksid alati külma veega süüa tegema

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Pole harvad juhud, kui kiiruse nimel lastakse supipotti või teekannu otse kraanist sooja vett. «See on väga halb idee,» ütles Pindi Kinnisvarahalduse tegevjuht Ronald Tõnisson.

«Põhjuseid külma vee kasutamiseks on mitme lehekülje jagu, kuid kokku saab võtta selle ühe sõnaga – kvaliteet,» sõnas Tõnisson.

«Soe vesi lahustab kõike kiiremini ja toob torudest kaasa igasugust sodi, nii kahjutut kui kahjulikku ja kõike seda ei hävita ka keetmisega. Sinna hulka käib ka korrosioon, mis soojaveetorudes kordades kiiremini toimub ning siis teekonna inimeste soolestikku leiab, samuti plastik. Loomulikult ei saa me üle ega ümber ka bakteritest, mis oluliselt harvemini kasutusel olevas soojas vees rõõmuga paljunevad, külmaveetorudes on aga nende kasvutingimused rohkem pärsitud,» loetles Tõnisson.

«Kord oli meie kliendi majas soojaveetrassi vahetus ja ilma liialdamata oli pool toru kõikvõimalikku sodi täis – katlakivist ja roostest kuni arusaamatu limani välja,» kirjeldas Tõnisson.

«Nii et enne kui sooja veega süüa hakkate tegema, kujutage hetkeks ette poolenisti ummistunud lägast toru ja mõelge uuesti, kummale poole te kraani keerate, kui suppi keetma hakkate,» lisas ta.

Tagasi üles