Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

5 nippi, kuidas tehnoloogia abil kodu hubasemaks muuta

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Kui varem võtsid telerid suure osa elutoast enda alla või meeleolu loomiseks pidi soetama omale mitme kõlariga helisüsteemi, siis nüüd on võimalik need seadmed täiesti ära peita ning digitaalsete lahenduste abil luua omale hoopis hubasem elukeskkond. Samsungi koolitusjuht Alari Pennar jagab nippe, kuidas tehnoloogia enda kasuks tööle panna.

Silmale nähtamatu paigutus

Suured ja mahukad kõlarid on nüüdseks minevik. Turul on palju erineva disaini ja suurusega võimsaid kõlareid, mis ruumi sisenedes jäävad silmale täiesti nähtamatuks. Valikus on nii ribakõlarid, mis oma kitsa tegumoega mahuvad igale telekaalusele, või innovatiivsema lahendusega kaks-ühes kõlarid – näiteks pildiraam ja kõlar ühes!

«Kuigi kõlarid on aja jooksul muutunud minimalistlikumaks, siis helikvaliteedi pärast muretsema ei pea, sest see on aina täiustunud – ka kõige pisemad kõlarid pakuvad tänapäeval kaasahaaravat kuulamiskogemust,» sõnas Pennar.

Lisa personaalset lähenemist

Digilahendused pakuvad palju võimalusi oma kodu personaliseerimiseks ning iga elamine vajab veidike isikupära. Nii on väga populaarseks osutunud näiteks digitaalsed pildiraamid, kuhu saad üles laadida enda valitud portree- või perepildid ning seejärel vahetab seade mõne aja tagant ise automaatselt fotosid ja videoid.

Multifunktsionaalsed seadmed

Tänapäeval keskendutakse tehnikaseadmete väljatöötamisel väga palju just disainile ja kohandamise võimalustele, sest iga kodu on omanäoline ja seetõttu on oluline, et seadmed oleksid mitmekülgsed. Aina rohkem luuakse multifunktsionaalseid seadmeid, mis oleksid nii tipptasemel koduseadmed kui ka disainielemendid.

«Tehnoloogia ja disaini ühendamine annab igaühele võimaluse oma interjööri isikupärastada. Näiteks pakub Samsung The Frame teleri Art Store rakendus lahendust, mis kuvab teleri matt ekraanile mõne kunstiteose maailmakuulsast galeriist või muuseumist. Nii et kui sa parasjagu teleriekraanilt midagi ei vaata, on sinu elutuba täidetud kauni kunstiga,» tõi koolitusjuht näite.

Keskendu detailidele

Hubase keskkonna loomine peitub detailides. Pööra tähelepanu väikestele faktoritele nagu näiteks valgus ja taimede rohelus. Meeleoluvalgust aitavad luua nutikad elektripirnid, millel saad vastavalt oma soovile värvi, heledust ja soojust muuta. Nii saad oma kodu igasse nurka lisada täpselt õige valgustuse, olgu see siis pehme ja soe valgus õhtuseks lõõgastumiseks või erksam valgustus hommikuseks energiasüstiks. Samuti on roheluse lisamine tubadesse väga lihtsaks tehtud, sest nutikad taimepotid reguleerivad ise valgus- ja veevajadust ning üle jääb vaid taimede ilu nautida.

Ühendatud juhtimine

Kui sinu koduseadmetel on Bluetooth ja WiFi ühenduse võimalused, saad neid mugavalt kontrollida läbi oma nutiseadme. Asjade internet ehk IoT lahendus võimaldab sul kõike juhtida oma telefonist, luua kohandatud režiime ja määrata seadmetele oma graafikule vastavaid tööaegasid. Muuda silmapilkselt teleriekraani pilti või elutoa valgustust ja loo mõnus õhkkond filmiõhtuks või hommikuseks treeninguks.

Tagasi üles