Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

MEEDIA KIHAB Kas tõesti on turule jõudnud uus eksklusiivne õunasort?

Copy
Foto: Shutterstock

Puuviljasõpru üle kogu maailma võluvad hiljuti meedias levima läinud fotod lilladest õunadest, mis on väidetavalt pärit Kanadast Saskatchewanist. Need eksklusiivsed õunad ei pidavat ainult erilised välja nägema, vaid ka eriliselt hästi maitsma. See tekitab paljudes huvi, peale mida on inimesed hakanud ka eraldi Saskatchewani piirkonda reisima.

«See näeb välja hämmastav, kuid see pole tõeline,» ütleb Saskatchewani osariigi aiandusteadlane Rachelle Hofmeister intervjuus CTV Newsile. Ta kinnitab, et kuigi provintsis kasvatatakse paljusid õunasorte, pole ükski neist lilla. 

Tuleb välja, et sotsiaalmeedias levima läinud fotod on loodud tehisaru AI abiga. Sellest hoolimata tekitasid paljud pildid uudishimu, kus mõned inimesed reisisid isegi eraldi Saskatchewani, et seda väljamõeldud vilja üles otsida.

Hofmeister ütles, et tema aianduskeskus saab sageli küsimusi tehisintellekti loodud taimede kohta, kuid paljud inimesed tunnevad piinlikkust, kui mõistavad, et see kõik oli pettus. Kuigi eeltoodud õunasordi pettus on kahjutu, tõstab see esile kasvava probleemi: inimesed ei suuda enam eristada omavahel reaalsust ja tehisintellektiga loodud väljamõeldist. 

Suhtuge meedias levivasse informatsiooni kriitiliselt ja pidage meeles, et kui miski tundub liiga hea, et tõsi olla, siis see tõenäoliselt on ka nii. 

Tagasi üles