Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

ÄRA UNUSTA Läheneb maamaksu juurdemaksmise tähtaeg

Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Ants Liigus/Pärnu Postimees/Scanpix

Maksu- ja Tolliamet tuletab meelde, et 1. oktoobril 2024 on maamaksu teise osa tasumise tähtaeg.

Maamaksu tuleb teises osas tasuda ligi 77 900 juriidilisel ja füüsilisel isikul 24,4 miljoni euro ulatuses, mis laekub kohaliku omavalitsuse eelarvesse.

Maamaksu tasutakse kahes osas juhul, kui maamaksusumma ühe omavalitsuse piires ületab 64 eurot. Esimese osa tasumise tähtaeg oli 1. aprillil, mil tuli tasuda vähemalt pool, kuid mitte vähem kui 64 eurot. Sellest ülejäänud osa on võimalik tasuda kuni 1. oktoobrini.

Eraisikutel, kel on maamaksu  õigeks tähtajaks tasumisega raskusi, soovitame kohustuse ajatada Maksu- ja Tolliameti e-teenuste keskkonnas e-MTA. Taotluse esitamiseks tuleb e-MTAsse sisse logida, valida menüüst «Arvestus», seejärel «Ajatamine» ja «Lisan uue taotluse». Lähemad juhised ajatamise kohta leiab Maksu- ja Tolliameti kodulehe rubriigist «Maksuvõla ajatamine».

Seda, kui palju  maamaksu tuleb tasuda, saab kõige lihtsamini vaadata e-teenuste keskkonnast e-MTA. Küsimuste korral saavad erakliendid pöörduda infotelefonile 880 0811 või kirjutada e-aadressile eraklient@emta.ee. Ärikliendid saavad küsimustega pöörduda infotelefonile 880 0812 või e-aadressile ariklient@emta.ee.

1. oktoobriks 2024 kehtestavad kohalikud omavalitsused ka uued maamaksu määrad 2025. aastaks. Kui uue aasta maksumäärad on kehtestatud, saab ka nendega tutvuda Maksu- ja Tolliameti kodulehel.

Tagasi üles