«Raamatuga võtsin kokku enda enam kui 20 aasta pikkuse Äripäeva restoranide kolumni kirjutamise kogemuse, millele andis Eesti Peakokkade Ühing (EPÜ) suurepärase väljundi. Võtan kirjutamise teekonnalt endaga kindlasti kaasa lugupidamise kokaameti vastu – see on raske elukutse. Peakokkasid, kellega intervjuu tegin, ei ole tippu viinud miski muu kui kirg, mida ma imetlen väga. Selle sama kire olen pannud ka raamatusse,» rääkis aasta kokaraamatu autor Heidi Vihma.
«Eesti Peakokkade lugu: Sbornikust Michelinini» (EPÜ) jutustab lahti Eesti restoranide ja kokkade arengu kolmekümne aasta vältel, läbi kuuekümne viie peakoka silmade, mida rikastavad toidukriitiku tähelepanekud ning 53 retsepti minevikust ja tänapäevast. Eesti toidu kõrgkultuuri lugu algab ajast, mil nõukogudeaegsete restoranide keskmes oli retseptikogumik sbornik, ning viib meid tänapäeva, mil Eesti restoranimaastikku valgustavad Michelini tärnid.