Köögilapp puutub kokku miljonite bakteritega, eriti veel kui pühid sellesse toidujäätmeid. Kuidas saada aru, et lapp vajab vahetust? Soome ekspert jagab ainsa teejuhise, mida vajad.
Tellijale
JÄTA MEELDE ⟩ Märk sellest, et on tagumine aeg köögilapp välja vahetada
Turu ülikooli bakterioloogia professori Pentti Huovineni sõnul loovad majapidamislapp ning toidujäägid ideaalse kasvupinna lapis pesitsevatele bakteritele. Sellest johtuvalt tuleks asjatundja sõnul pöörata erilist tähelepanu majapidamislapi puhtana hoidmisele.
Määrdunud lapp ei puhasta määrdunud pindu, vaid levitab baktereid pindadel edasi. Kõige tähtsam on, et lappi loputatakse pärast iga kasutuskorda esmalt kuuma ja seejärel külma veega, mis takistab mikroobide kasvu ja nende poolt põhjustatud lõhnade tekkimist.