Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

ÄRA UNUSTA Sügavkülmutamise kuldreegel, millest ei tohiks mingil juhul mööda vaadata

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Paljud inimesed panevad toidujäägid sügavkülma, et neid ei peaks ära viskama. Kuid kaotus ei vähene, kui toit kogeb pärast külmutamist sama saatust.

Elutsükli lõpus olev toit ei muutu sügavkülmutamisega paremaks. Külmutada tasub häid ja värskeid tooteid, mis säilivad ka kauem, vahendab Ilta-Sanomat. Kõige olulisem on külmutada asju, mille puhul on teada, et need leiavad kasutust. Ainult külmutamise enda pärast ei tasu asju sügavkülma pista.

Mittetulundusühingu Marttaliitto arendusjuhi Emmi Tuovineni sõnul mõjutab toote kvaliteeti ka selle säilivusaeg sügavkülmikus.

Tagasi üles