Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

NÄDALA RESTORAN Ei saa me läbi Lätita

Copy
Kohvikuesist ehivad jäneseskulptuurid, arvatavasti õlest. Hoovi, vaatega Reiu jõe poole jääb suveterrass. FOTOD: Britt Rosen
Kohvikuesist ehivad jäneseskulptuurid, arvatavasti õlest. Hoovi, vaatega Reiu jõe poole jääb suveterrass. FOTOD: Britt Rosen Foto: Britt Rosen

Kui Pärnust Riia poole sõites Reiu kohal Via Balticalt maha keerate, jõuate Pärnamägede kohviku-pagariäri juurde. Seal ootab teid külluslik magusalett ning lihtne, maitsev ja kodune soe toit.

Mis on läti keeles «liepkalni»? Pärnamäe. Aga «Liep­kalni maiznīca»? Pärnamäe pagariäri. Lätlased on sellega ammu üle piiri Eestisse tulnud ning pakuvad oma rustikaalse leiva, kirju küpsiste ja kookide assortii, pitsasaiade, peki- ja puljongipirukate kõrval Reiu kohvikus ka head sooja sööki.

Üldiselt on Via Baltica Eesti maantee-ehitamatuse kurb näide, kus autorongid koos takerdunud sõiduautodega kulgevad ühtlases aeglases jorus Kernu ja Ikla vahel. Pärnu-Uulu neljarajaline lõik üle endiste põldude on autojuhtidele kena erand, nagu sähvatus udus. Aga sel tänapäevasel kiirteel on ka varjupool, sest ähvardab senise taristu unustusse lükata.

Tagasi üles