Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Kõige trendikamate taimsete latte'de juhend

Copy
Foto: De'Longhi

7 retsepti 7 kohvitööstuse trendi kohta, mida teile meeldib juua ja postitada suhtlusvõrgustikesse.

Kohvisõbrad, Z-põlvkond ja uute trendide esimesed kasutuselevõtjad, tekitavad tormi, katsetades loomingulisi retsepte, et kohvi kvaliteeti veelgi tõsta. Ei usu meid? Vaadake Instagramis ja Tiktokis populaarseid dekadentlikke, kreemjaid ja värvilisi jooke. Kõrgkvaliteetsete kohviubade valimine on täiusliku tassi kohvi jaoks ülioluline, nagu ka erinevate koostisosadega mängimine, mis ulatuvad väljapoole piimatoodete piire. Siin on ülevaade seitsmest sotsiaalmeedias domineerivast trendist.

Alates kaerajookidest kuni puuviljase kohvi ja külmade kohvijookideni ja palju muud – nii professionaalsed kui ka kodused baristad katsetavad erinevate trendidega – ning paljudel neist on vahune kroon. Olgu tegu kuuma või külma vahuga, pole kahtlustki, et vahustamine on hetkel kõige lahedam asi kohvimaailmas – isegi piimavabade alternatiivide puhul. Ent näiliselt lihtsa kontseptsiooni puhul – õhu ja auru kaasamine piima ideaalse temperatuurini viimiseks – sisaldab protsess siiski nüansse, mille puhul on suur erinevus niisama katsetuste ja kõige moekamate kohvikute loomingu vahel. Suur osa sellest taandub piimale. Tänapäeval viimistlevad kõikvõimalikud kohvisõbrad oma jooke piimavabade alternatiividega piirangutest ja talumatusest sõltumatutel põhjustel. Mõne puhul on see lihtsalt eelistuse küsimus; teiste puhul on põhjus sügavam. Taimseid jooke peetakse tervislikumaks, säästvamaks ja lõpuks on see ka viis maitsvamate võimaluste avastamiseks kui tavaline piim. Kaasaegsed kohvimasinad peavad sobima uute harjumustega ja meeldima igale maitsele ning seda De’Longhi masinad teevadki.

Foto: De'Longhi

Kolm kihti peent rikkalikku vahtu garanteeritud

De’Longhi LatteCrema Hot and Cool Technologies garanteerivad kreemjad vahud ja töötavad laitmatult iga piimatüübiga, alates loomset päritolu piimast kuni selle taimsete alternatiivideni*. Ühe nupuvajutusega valmistavad need õigel temperatuuril peene, rikkaliku ja kauapüsiva vahu*. De’Longhi LatteCrema kuumtehnoloogia ei alga ega lõpe vaid ühe vahuga – paljude De’Longhi masinate puhul vahustab see kolm erinevat konsistentsi, sealhulgas Dinamica Plus. Valik light teeb sooja piima õrna ja kerge vahu saamiseks, samas kui keskmise tasemega creamy annab tulemuseks peene tekstuuri ja siidiselt sileda konsistentsiga sametise vahu. Lõpuks annab tugev dense-vaht kõrge, mati ja täidlase vahu.

Soja-, kaera- ja mandlijoogid kombineerituna De’Longhi manuaalsete ja automaatsete kohvimasinatega pakuvad kohvisõpradele hulgaliselt espressopõhiseid jooke, et rahuldada igat maitset ja eelistust; ka neil on potentsiaal muutuda sõltuvust tekitavaks. Siin on ülevaade seitsmest trendikast kohviretseptist, mida saate De’Longhi masinate ja taimsete jookide abil valmistada – kõik on viimase tilgani head.

  1. Kaerapiim on tõusuteel

Kiindumusel kaerapiima vastu ei ole piire – isegi kõigesööjad, keda tõmbab kaerapiima õrnalt magus maitse, valivad selle traditsiooniliste piimatoodete asemel. See vanilla latte kuum kohvijook tõstab kaerajoogi omadusi. Retseptis on ühendatud vaniljesiirup kuuma cappuccino'ga ning see on viimistletud tuhksuhkru, vahukoore ja sidrunikoorega. LatteCrema kuumtehnoloogia annab Insta-väärilise vahu – ja jook maitseb sama hästi, kui ta välja näeb. Me lubame.

Foto: De'Longhi
  1. Külm kohv on veelgi parem külmas latte’s kaerapiimaga

Külmade kohvide üha kasvav populaarsus peegeldab joogi pidevalt arenevat teekonda. Lisades siirupit või katsetades maitsestatud vahtudega – selle nautimiseks lugematu arv viise. See vanilla oat cold brew latte kasutab De'Longhi enneolematut külmekstraheerimistehnoloogiat. Eletta Explore täisautomaatse masina ning käsitsi masinate La Specialista Maestro ja La Specialista Arte Evo tehnoloogia valmistab ühe nupuvajutusega värskelt jahvatatud ubadega külma kohvi alla viie minutiga. Seega saate oma iha kohe rahuldatud – tavalisel viisil külmtöötlemisel võimatu saavutus.

Vanilla oat cold brew latte sisaldab vaniljeekstrakti ja mett ning see on viimistletud külma kaerajoogi vahuga. Parim viis täiusliku külma vahu saamiseks? De’Longhi eksklusiivne LatteCrema külmtehnoloogia.

  1. Flat white muudab mandlid valgeks

1980ndatel Austraalias alguse saanud flat white – või latte, mille peal on vähem mikrovahtu kui traditsioonilisel – ei kao niipea kuhugi. Seda tänu lõpututele nutikatele variantidele joogi peal, nagu see honey almond flat white. See täiendab standardset flat white'i meesiirupi ja purustatud mandlitega.

Foto: De'Longhi
  1. Puuviljad sobivad taimsete jookidega

Smuutidest mahladeni on puuviljad alati moes olnud. Muidugi on lõputult võimalusi nende lisamiseks ka teistesse jookidesse, nagu kokteilid, piimakokteilid, tee ja kohv. Selle värskendava cold berry oat milk saamiseks valmista külm kaerapiim funktsiooniga cold milk, vala see suhkrusiirupiga segatud värskele marjasegule ja kaunista värskete marjadega.

  1. Vürtsikas on kuum (ja külm)

Kohv sobib sama hästi nii vürtside kui puuviljadega. Küsige vaid türklastelt ja sudaanlastelt, kes on oma kohvi vürtsitanud aastakümneid – ammu enne seda, kui kõrvitsakoogivürtsidega latte’d külma ilmaga kohvipilti domineerima hakkasid.

See cold tiki vegan latte retsept täiustab kaerajoogiga valmistatud cold latte macchiato't, lisades mõne jääkuubikuga klaasi mandlisiirupit, kaneelipulbrit, riivitud ingverit ja laimikoort.

  1. Tervise laine ja agaavi-cappuccino

Tervislik ei lähe kunagi moest – isegi kõige vähem jäigad dieedipidajad teevad tervislikuma valiku, kui see on piisavalt ahvatlev, ja see agave cappuccino sobib igale maitsele ja eelistusele. Joogi peamine magusaine, agaavisiirup, lisatakse kuumale cappuccino'le enne, kui see viimistletakse peale puistatud apelsinikoorega.

Foto: De'Longhi
  1. Hooajalisus on teemaks ka kohvi puhul

Nii nagu peakokad järgivad kalendrit, katsetavad ka baristad rikkalike kohvijookide valmistamisel hooajaliste andidega, mida kasutatakse magustoitudena. Talv tähendab kastanihooaega ja selles soy chestnut cappuccino joogis on kasutatud kergelt magusaid pähkleid. Retsept näeb ette kastanikreemi segamise kuuma cappuccino'ga ning viimistlemise sojajoogivahu ja apelsinikoorega.

Nüüd pole vaja teha muud, kui lasta vabaks oma loovus ja proovida neid retsepte, et maitsta kreemjat kuuma või külma kohvijooki ning nautida rohkelt piimavabu alternatiive ja maitseid.

(*Loomset päritolu piima või taimsete jookide allergia või talumatuse korral peavad kliendid lugema kasutusjuhendit. Vahustamise kvaliteet võib erineda sõltuvalt kasutatava piima või taimse joogi tüübist või konkreetsest kaubamärgist, koostisosadest ja toiteväärtustest.)

Copy
Tagasi üles