Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Kas jätta ahjuuks pärast küpsetamist lahti või kinni?

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Reeglina jäetakse ahju uks pärast toidu küpsetamist lahti: kes pärani, kes pooleldi. Ühe lihtsa liigutusega saab ahju maha jahutada ning seal valminud toitu soojas hoida, muretsemata, et see üle küpseks. Kuid kas ahjuukse lahtijätmine on ikka kõige parem mõte?

Kõik oleneb tootjast, seega on esimene samm visata pilk kapis tolmu koguvale kasutusjuhendile. Mõned tootjad soovitavad tõepoolest ahju pärast kasutamist kiiresti maha jahutada, teised jällegi mitte. Näiteks soovitab Bosch lasta ahjul maha jahtuda uks suletult. 

Ahjuukse lahtijätmine kujutab endast ohtu nii ümbritsevale mööblile, põrandakattele ja seintele, kuna kuum õhk võib neid deformeerida. Ka on avatud uks kuum ning mööduja võib selle vastu koperdada ja tekitada endale kõige halvima stsenaariumi korral põletushaavasid. 

Tagasi üles