Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

ETTEVAATUST Uuring paljastas maitseaineid, mida võltsitakse kõige enam

Copy
Maitseained ja ürdid. Pilt on illustreeriv.
Maitseained ja ürdid. Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Ühendkuningriigi toidustandardite agentuuri (FSA) läbi viidud uuringus analüüsiti läänemaailma köökides laialt levinud maitseaineid. Uuringu eesmärgiks oli teha selgeks, milliseid neist kõige rohkem võltsitakse ehk müüakse ühe asja pähe hoopis teist. Uuringu tulemustele otsa vaadates joonistus selgelt välja seitse maitseainet, mida võltsitakse teistest märgatavalt rohkem.

Maitseained, millele tarbijad peaksid tähelepanu pöörama, on pune, must pipar, tšillipulber, safran, kurkum, kaneel ja köömned. Teadlastele tegi muret maitseainetele lisatud nii-öelda ballast, kuna proovidest leiti vähki ning ägedaid allergilisi reaktsioone tekitavaid kemikaale.

Uurimistöö proovid osteti erinevatest Iirimaa toidupoodidest. Proove võeti kokku 1215. 

Tagasi üles