Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

NUTIKAS NIPP Peotäis riisi pesumasinas lahendab kaks levinud probleemi korraga

Kui kahe pesutsükli järel pesumasina uks sulgeda, on ebameeldiv lõhn kerge tekkima
Kui kahe pesutsükli järel pesumasina uks sulgeda, on ebameeldiv lõhn kerge tekkima Foto: Shutterstock

Tundub üllatav, aga veidikene riisi võib lahendada kaks levinud probleemi, mis kodudes pesumasinatega võib juhtuda. Üheks murekohaks on hallitus, teiseks niiskusest tekkinud kopituse lõhn. 

Kuidas eemaldada pesumasinast ebameeldivat lõhna ja vabaneda hallitusest?

Kopitanud lõhn pesumasinas pole haruldane. Kõige sagedamini juhtub seda siis, kui inimesed kogemata või teadmatuses tühja pesumasina ukse sulgevad. Samal põhjusel võib masina kummist uksetihendit kimbutada hallitus – sinna kogunevad niiskus ja pesuvahendite jäägid ning sellel võib olla juba tõsine tagajärg tervisele.  

Kuid õnneks on kogenud koduhaldjad leidnud nutika viisi, kuidas pesumasinast ebameeldiv lõhn ja koos sellega ka hallitus eemaldada. Selleks pole vaja muud kui peotäit riisi.

Kuna riis imab hästi niiskust ja suudab neutraliseerida ebameeldivaid lõhnu, ei ole selle mitmekülgse teravilja lisamine pesumasina trumlisse üldse halb mõte. Selleks võta puhas ja kuiv riis, vala see riidest kotikesse ja aseta pesutsüklite vahel masinasse. Kui on vaja pesu pesta, võta kotike välja ja asenda vajadusel kott ja riis kuivade vastu. 

Tagasi üles