Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

ANNA END ÜLES Uus telesaade otsib Eesti parimaid kuldsete kätega meistreid

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Eestis tegutseb tuhandeid käsitöömeistritest väikeettevõtjaid ning lihtsalt harrastajaid, kes annavad vanadele asjadele uue elu, kuid kellel on sageli raske oma tööd ja oskusi laiema publikuni viia. Uus telesaade «Kuldkäed» otsib väljapaistvaid meistreid, kelle äriidee ekspertide abil kasvama panna.

Saatejuht Liina Randpere sõnul on oluline väärtustada meie käsitöölisi ja kuldsete kätega meistreid, kes aitavad ise midagi uut luua või parandada olemasolevat. Uues saatesarjas pakutakse neile praktilist tuge, kuidas oma tegevust arendada ja paremini nähtavaks teha.

«Meie käsitöömeistrid teevad oskuslikku tööd, mis ühelt poolt aitab hoida keskkonda, sest alati ei pea katkist asja asendama uuega, kui see on parandatav. Teisalt on käsitöömeistritel väga oluline roll ka kultuuri hoidmisel,» ütles Liina Randpere. Ta lisas, et saate eesmärk on ühtlasi vähendada vanema generatsiooni kuldsete kätega inimeste digitaalset mahajäämust.

Saatesse otsitakse üle Eesti inimesi, kes vajavad tuge oma äri edendamisel – olgu selleks kodulehe loomine, sotsiaalmeedia arendamine või tänapäevaste tööriistade hankimine. Sobivatele kandidaatidele pakutakse individuaalset lähenemist ja ekspertide abi just nende vajadustest lähtuvalt.

Kuni 20. oktoobrini saab esitada end või oma tuttavaid ja lähedasi, kes võiksid projektis osaleda, saates info aadressile kuldkaed@gmail.com.

«Tegemist ei ole lihtsalt abi pakkumisega, vaid me aitame tublidel Eesti inimestel oma oskustes ja kirgedes uut jõudu leida ning samal ajal tarbimisühiskonna mõju vähendada. Käsitöömeistrid ei loo lihtsalt esemeid – nad kannavad edasi lugusid, kultuuri ja hoolivust, mis on tänapäeva digiühiskonnas olulisem kui kunagi varem.»

See projekt pakub rohkem kui pelgalt tehnilisi lahendusi. Keskendutakse praktilistele sammudele, mis aitavad kasvatada oma äri ja saada väärtuslikku tuge, mida meistrid iseseisvalt võib-olla ei oskaks leida.

Telesaade «Kuldkäed» jõuab Telia Inspira kanalil eetrisse kevadel 2025.

Märksõnad

Tagasi üles