Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

PREMIUM-KLASS Uus Eesti kinnisvaraarendaja viib koduostu kogemuse järgmisele tasemele

Livida meeskond.
Livida meeskond. Foto: Erakogu

Suurte sammudega sel aastal kinnisvaraturule sisenenud Tartu juurtega Livida on alustanud kolme väga ambitsioonika arendusega. Nende omanikeringi kuulub lisaks juhtivpartner Kaarel Kiidronile ka Foxway asutajatena tuntuks saanud ärimehed Urvo Männama ning Paul Padrik.

Kogu asi sai alguse ideest muuta kodu soetamise protsess paremaks. Läbimõeldud kodu ostmise kogemus pakub premium-klassi teenust nii neile, kes eelistavad leida oma unistuste kodu kerge vaevaga, kui ka neile, kelle jaoks on oluline kogu kodu detailideni lahti mõtestada.

Vaevu aastaseks saav Livida Grupp, kes alles nüüd avalikkuse ees rohkem pead tõstab, on suutnud nende kuudega alustada kolme väga ambitsioonika arendusega. Portfelli esimesed objektid asuvad kõik Tartus – Radhaus Raekoja platsil, Pärmivabrik ning J. Kuperjanovi ja Veski tänava nurgal asuv elamukrunt.

Kui õhtusöökide põhiliseks teemaks on kehv koduostu kogemus

«Tihtipeale on nii, et kinnisvara planeerimise faasis annavad kõik kinnisvaraarendajad lubaduse, et nad üritavad pakkuda parimat kodu ostmise kogemust. Kui aga lõpp paistma hakkab, on teatavasti need plaanid risti vastupidi – kogemus on klientidele vaid halbu mälestusi pakkuv,» kirjeldas Kaarel Kiidron, Livida asutaja ja juhtivpartner, turul valitsevat reaalsust.

«Kiirelt vaadatakse seda, et projekt majanduslikult efektiivne hoida ning kliendivaade jääb tegevuste nimekirjas aina tahapoole. See muudab aga usalduse tekkimise kinnisvaraarendajate vastu meeletult raskeks.»

Põhimõtted lepiti terve meeskonnaga ühiselt kokku

«Seega on Livida eksisteerimise põhjus suhteliselt selge – pakkuda parimat kodu ostmise kogemust,» rääkis Kaarel Kiidron. «Leppisime kogu meeskonnaga kokku, et õpime vigadest, mida oleme teinud ise või näinud kõrvalt ning oleme detailsed kõigega,» kirjeldas Kiidron Livida loomise algust.

Pikaaegne kogemus kinnisvarasektoris on Livida tiimile näidanud, milline võiks üks positiivne klienditeekond kodu soetamisel olla. Meeskond koosneb oma ala tippudest, kes tunnevad kinnisvaramaastikul toimuvat ja Livida arendusi läbi ja lõhki ning on täielikult klientidele ja käimasolevatele projektidele pühendunud.

Ambitsioonikas algus ja esimesed projektid

Andekate inimeste juhtimisel on Livida esimeseks projektiks Tartu Raekoja platsil asuv Radhaus. Uue omaniku Livida käe all rajatakse sinna moodne ja luksuslik äri- ja korterelamu.

See 19. sajandist pärit ehitis, mis on ajalooliselt kuulunud nii vankrimeistrile kui tegutsenud hotell Draakoni nime all, läbib nüüd põhjaliku uuenduskuuri. «Projekti teeb eriliseks see, et Tartu Raekoja platsil ei ole seni olnud võimalik osta korterit majja, mis renoveeritakse täielikult nüüdisaegseks. Tegemist on ainulaadse võimalusega, mis tõenäoliselt lähitulevikus ei kordu,» rääkis Livida juhtivpartner Kaarel Kiidron.

Lisaks Radhausile plaanitakse tulevikus renoveerida ja arendada mitmeid hooneid, sealhulgas on juba kindel ka näiteks Ülejõel asuva Pärmivabriku kvartali arendamine ning Veski tänava nurgal asuv Kuperjanovi arendus.

«Oleme alguse teinud kodulinnast Tartust, kuid meie siht ja eesmärk ei piirdu vaid Lõuna-Eestiga. Kindlasti vaatame kaugemale ja mitte ainult Eestisse,» oskas Kiidron Livida tuleviku kohta mõtteid jagada.

Tagasi üles