Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

KÕVA SÕNA Eesti kokad võistlevad Singapuris maailma tippudega

Ivan Derizemlja ja Aljona Koch.
Ivan Derizemlja ja Aljona Koch. Foto: Siim Vahur

Peale 12. aastat võistlevad Singapuris Ivan Derizemlja (Aasta Kokk 2021) ja Aljona Koch (Aasta Noorkokk 2023), kes on koos võistlemas käinud ka varem. Treeneritena on toeks kaasas Emmanuel Wille ning Cätlyn Priks ja Eesti Peakokkade Ühenduse president Taigo Lepik.

Singapuris võistlevad 16 riiki. Eelvoor toimus 2023. aasta veebruaris Riminis Itaalias. Võistlus Singapuris kestab 7 tundi ning selle jooksul on vaja valmistada neli rooga. Esimene käik peab olema vegan, Eesti toorainena on lisatud tudraseemned ja kollane peet. Teise käigu põhitooraineks on hiidlest, kukeseen ning mädarõigas. Pearoa kohustuslikuks tooraineks on vasika välisfilee, osso bucco ning maks ja kodumaise lisandina on Ivan taldrikule seadnud kõrvitsa ja pohlad. Magustoidus on kohustuslik kasutada rohelist teed, kookost ja püreesid ning Ivani valik oli acai, kodumaise nüansina aroonia.

Punktide süsteem on sarnane IKA Kokkade Olümpia reeglitele, kus alguses on võistlejatel 100 punkti, millest hakatakse miinuseid maha lahutama. Erinevuseks see, et pjedestaalil on siiski vaid üks pronks, hõbe ja kuld. Kokkade olümpial jagatakse medaleid punktide lävendi ületajatele.

Tagasi üles