Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

HALDUR KINNITAB Lärmakad lehepuhurid on inimeste endi valik

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Mailiis Ollino / Postimees Grupp

Peagi algavad öökülmad toovad maapinnale taas tohutu koguse puulehti, mida hakkab terve plejaad majahoidjaid mürisevate lehepuhuritega kokku kuhjama, ajades kümned tuhanded inimesed hullumise äärele.

Pindi Kinnisvarahalduse tegevjuht Ronald Tõnisson ütles, et puhurite operaatoritel peavad olema raudsed närvid. «Neid sõimatakse, vahel ka ähvardatakse,» sõnas ta.

«Osale ei meeldi varahommikune mürin, aga kui puhur pannakse tööle näiteks päeval, siis häirib see hoopis seenioreid ja koduste lastega peresid. Olukorda, et kõik rahul oleks, põhimõtteliselt ei eksisteeri,» rääkis Tõnisson.

«Korrutame igal aastal nagu papagoid – korrashoiufirmad ise üldse lehepuhureid ei eelistaks. Nendega töötamine on füüsiliselt raske ning suur müra on kahjulik eelkõige mitte ümbritsevate majade elanikele, vaid masinatega töötavatele inimestele, sest neil on ju puhur piltlikult öeldes kogu aeg kõrva ääres,» selgitas Tõnisson.

«Kuna aga puhuriga lehtede kokku korjamine on tellijale kordades odavam ja kiirem, kui rehade ja muude riistadega töötamine, siis tegelikult on selle valiku teinud majaelanikud ise, kes teenuse enda akna alla tellinud on. Teine suurtellija on loomulikult kohalik omavalitsus,» lisas ta.

Tagasi üles