Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

NÄDALA RETSEPTID Kuidas taltsutada kõrvitsat? Jaga moosi, koogi, saia ja pudru sisse

Copy
Kõrvits ja õun sobivad kaneelises-kardemonises ahjumoosis kenasti kokku. Hõrgu moosi võib teha ka vürtsideta, lisades kõrvitsale ja õunale ananassikonservi. FOTOD: Karin Millerman
Kõrvits ja õun sobivad kaneelises-kardemonises ahjumoosis kenasti kokku. Hõrgu moosi võib teha ka vürtsideta, lisades kõrvitsale ja õunale ananassikonservi. FOTOD: Karin Millerman Foto: Karin Millerman

«Kõrvits on suurepärane köögivili. Tänu oma tagasihoidlikule maitsele sobib see kõige erinevamatesse roogadesse, olgu see soolane või magus,» tähendab toitumisnõustaja ja hobikokk Karin Millerman.

Vaid üks suur kõrvits ja nii palju süüa! Nende sõnadega kirjeldab toitumisnõustaja ja hobikokk Karin Millerman läinud nädalavahetust suvemajas, kui pere köögis valmis üks kõrvitsatoit teise järel.

«Küpsetasin kõrvitsasaia ja kõrvitsaga juustukooki, keetsin kartuli-kõrvitsaputru, mis jahtunult läks koos halloumi juustu ja Serrano singiga ahju,» räägib naine, kellele toit on ühtaegu hobi, töö ja kirg. Muu hulgas on ta pikka aega küpsetanud registreeritud koduköögis «Midagi head» lähemale tutvusringile eritellimustorte ja keetnud maitsevärvilisi moose.

Ent kõrvitsat jagus tol nädalalõpul veel püreena sügavkülma ja kahte sorti moosiks. Mõlemasse läks ka käepäraseid koduaia õunu, antoonovkaid; üks moosidest, kaneelise ja kardemonise maitsenoodiga variant ei keenud aga sugugi potis, vaid küpses hoopis ahjus.

Tagasi üles