«Kõrvits on suurepärane köögivili. Tänu oma tagasihoidlikule maitsele sobib see kõige erinevamatesse roogadesse, olgu see soolane või magus,» tähendab toitumisnõustaja ja hobikokk Karin Millerman.
Tellijale
NÄDALA RETSEPTID ⟩ Kuidas taltsutada kõrvitsat? Jaga moosi, koogi, saia ja pudru sisse
Vaid üks suur kõrvits ja nii palju süüa! Nende sõnadega kirjeldab toitumisnõustaja ja hobikokk Karin Millerman läinud nädalavahetust suvemajas, kui pere köögis valmis üks kõrvitsatoit teise järel.
«Küpsetasin kõrvitsasaia ja kõrvitsaga juustukooki, keetsin kartuli-kõrvitsaputru, mis jahtunult läks koos halloumi juustu ja Serrano singiga ahju,» räägib naine, kellele toit on ühtaegu hobi, töö ja kirg. Muu hulgas on ta pikka aega küpsetanud registreeritud koduköögis «Midagi head» lähemale tutvusringile eritellimustorte ja keetnud maitsevärvilisi moose.