Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Kaval nipp, tänu millele püsib Halloweeni kõrvits pikalt prink ja hirmus!

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Halloweeni pühad on teiselt poolt ookeani vaikselt meie kultuuriruumi imbunud ning saanud ehk populaarsemakski kui mardipäev. Ameerikapärase püha tunnuseks on kõrvits, mille sisse on graveeritud hirmus nägu, kuid sellistel kõrvitsatel on komme kiiresti riknema minna ja kössi vajuda. Õnneks leidub üks nipp, mis hoiab irvakil näoga kõrvitsa pikalt prink ja hallitusest vaba.

Kõrvitsa säilivusaja pikendamiseks saab väga edukalt kasutada äädikat. Tupsutades švammiga äädikat kõrvitsat nii seest kui väljast ning üle kõigi teiste kohtade, kus viljaliha otse õhuga kokku puutub, püsib kõrvits pikemalt värske ning kõrvitsa sisse nikerdatud nägu ei vaja longu. 

Toimib see üsna lihtsal loogikal: äädikas tapab olemasolevad bakterid ja mikroobid ning tõrjub uusi. Selleks, et värsked bakterid pärast natukese aja möödumist siiski võimust ei võtaks, tuleks kõrvitsat äädikaga iga mõne päeva tagant tupsutada. 

Tagasi üles