Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

UNUSTA ÄRA Koht, kus ei tohiks maitseaineid hoida

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Paljudes Eesti köökides on maitseainete jaoks mõeldud kapp täpselt pliidi kohal. See peaks aga olema viimane koht, kuhu need jätta.

«See on kõige hullem koht. Maitseained on ehk mugavalt kättesaadavad, kuid samas jõuavad kuumus ja aur maitseainetele,» räägib Pauligi peakokk Petteri Kanerva. Selle asemel, et jätta need pliidi lähedale, tuleks vürtse hoida kuivas ja valguse eest kaitstud kohas, vahendab Iltalehti-

«Jahedas asupaigas säilivad vürtsid kõige paremini,» kinnitab Kanerva, kelle sõnul on järgmine oluline punkt maitseainepurkide ja -kottide korralik sulgemine.

Tagasi üles