Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

GALERII Tallinna raekotta kogunenud 88 tippkokka andsid kulinaarsete naudingute nädalale avapaugu

Copy

Tallinna raekojas kogunesid pealinna tipprestoranide peakokad, et avada 22. Tallinna restoranide nädal. 1.-7. novembrini kestev üritus tähistab meie toidukultuuri, toob kokku gurmaanid ja restoranide armastajad ning pakub erakordseid maitseelamusi.

Ürituse suurt populaarsust näitab fakt, et enne restoranide nädala algust oli müüdud juba 12 000 piletit. Sel aastal on osalemas rekordarv restorane — 88 pealinna tipprestorani, kelle hulgast üks on pärjatud Michelini tärniga ning 26 on tähistatud rohemärgisega, mis rõhutab keskkonnasõbralikke toiduvalikuid. Erakordne on ka see, et osalejate hulgas on seni suurim köökide mitmekesisus: kokku 24 erinevat kööki, alates Peruust ja lõpetades Jaapaniga.

Tallinna restoranide nädala eestvedaja Paavo Pettai rõhutas ürituse tähtsust: «Tallinna restoranide nädal ei ole mitte ainult gastronoomiline pidu, vaid ka märkimisväärne panus meie majandusse. See toob kokku kohalikke toidutootjaid ja restoranide omanikke, et toetada ja edendada restoranikultuuri meie linnas.»

Alates 2011. aastast on Tallinna restoranide nädal pakkunud unustamatuid toiduelamusi nii kohalikele kui ka rahvusvahelistele külalistele. Sel aastal on menüüvalik veelgi laiem, pakkudes 2-käigulisi lõunaid alates 15 eurost ja 3-käigulisi õhtusööke alates 25 eurost. Varasematel aastatel on ürituse raames müüdud üle 260 000 toiduelamuse, ja see arv kasvab ka sel aastal kiiresti.

«Meie eesmärk on näidata, kui oluline on restoranide nädal mitte ainult maitsvate toitude pakkumise, vaid ka majanduse elavdamise ja kohaliku kultuuri toetamise kaudu. On imeline näha, kui palju entusiasmi ja pühendumust meie restoranide seas on,» märkis Mairit Saluveer, Tallinna restoranide nädala projektijuht.

Tallinna restoranide nädala algus ulatub kümne aasta taha, kui kaks restoranipidajat otsustasid tutvustada Tallinna restoranide kõrget taset laiemale avalikkusele. Esimene restoranide nädal toimus 2011. aastal, mil Tallinn oli Euroopa Kultuuripealinn.

Tallinna restoranide nädala pakkumiste nautimiseks on külastajatel vajalik teha reserveering vähemalt üks päev ette, reserveerimis- ja piletimüügikeskkonnas tallinnrestaurantweek.ee.

Tagasi üles