Michelini tärnidega pärjatud Rootsi peakokk leiab, et lihtsuses peitub võlu. Koka arusaamad ja väärtused peegelduvad ülihästi ka tema lemmikus pitsakastmes.
Michelini tärniga pärjatud kokk jagab pitsakastme retsepti, mis on ta isiklik lemmik
2022. aastal esimese pitsarestorani avanud staarkokk Jonas Lagerström valib pitsakastme valmistamiseks lihtsamast lihtsamad koostisosad. Lagerström ja ta meeskond on proovinud nii röstitud tomatitest valminud kui ka pikalt potis haudunud kastmeid, ent mitte ükski neist pole suutnud ületada lihtsat klassikut.
«Maailma parim pitsakaste valmib külmalt segatud vee, tomatipüree, vähese õli ja vähese soolaga,» ütleb Lagerström.
Lagerström juhib tähelepanu sellele, et kaste peaks olema piisavalt vedel, et seda oleks lihtne ja mugav pitsapõhjale levitada.
«Vajadusel võib sellele ka veidi suhkrut lisada, see sõltub sellest, kui magusad on tomatid,» lisab ta.
Koostisosad
- Tomatipüree
- Oliiviõli
- Vesi
- Sool ja pipar
- Võimalik, et veidi suhkrut, sõltuvalt tomatite happesusest.
Toimi järgmiselt
- Sega kõik koostisosad kokku.
- Määri tomatikaste pitsapõhjale.
- Kata pitsa meeldivate koostisosadega ning küpseta ahjus kõrgel temperatuuril.