Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

NÄDALA RESTORAN Tükike prantsust: juust ekleeri ja kartulipudru sees

Copy
Õhtutundideks tõmmatakse saia- ja koogiletile kardinad ette ning pagariäri muutub brasseriiks. Poole tunniga on tuba õhtustajaid täis. FOTOD: Britt Rosen
Õhtutundideks tõmmatakse saia- ja koogiletile kardinad ette ning pagariäri muutub brasseriiks. Poole tunniga on tuba õhtustajaid täis. FOTOD: Britt Rosen Foto: Britt Rosen

Üks prantslasest tuttav ütleb, et La Boulangerie pagarikojas küpsetatakse Tallinna parimat prantsuspärast pikka saia baguette’i. Vähemalt tema maitsele. See on pealt krõbe ja kuldne, seest õhkkerge, seejuures juuretisetainast, mis nõuab pagaritelt rohkem aega ja vaeva.

Ma ise olen seisnud mõnel nädalalõpuhommikul seal pikas sabas, et mitte jääda ilma suussulavast värskest võisaiast brioche’ist, et sellega külalisi või ennast kostitada. Nii siidist ja võist brioche’i pole ma enne leidnud, ammugi siis veel selle teist, krapsaka koorikuga lehttainast varianti.

Noil hommikuil valitseb värskete kohvi- ja saiaaroomide küllases pagariäris mõnus kohvikumelu ja paras tunglemine. Juuakse kohvi, näpu vahel võisarvesaiad croissant’id, küll vinnutatud singi ja kitsejuustuga, küll mandliga. Või maiustatakse klassikalise šokolaadisaia pain au chocolat’ või vaarikarulliga. Mõni ostab kaasa suure pätsi juuretisesaia, teine tüki lahtist pirukat quiche’i.

Õhtutundideks tõmmatakse aga saia- ja koogiletile kardinad ette ning La Boulangerie riietub ümber La Brasserieks.

Tagasi üles