Pitsa on kõigi lemmik, kuid kodus valmistavad itaaliapärast hõrgutist vähesed. Jah, tehakse eestipäraseid paksu põhja ja veel paksema kattega pitsasid, kuid lõunamaapäraseid valmistatakse harva. Ekslikult võib arvata, et saapamaale omaste pitsade valmistamiseks läheb vaja spetsiaalset ahju, kuid selle töö teeb ära ka vähegi moodsam tavaline köögiahi.
Tellijale
HEA NIPP ⟩ Sedasi küpsetad köögiahjus sama hea pitsa kui kiviahjus
Köögiahjus õhukese põhja ja krõbedate äärtega pitsa valmistamine ei ole võimatu – nipp peitub küpsetusprogrammis. Kui tavaliselt kasutame ahjus toidu valmistamiseks ringleva õhu või pealt tuleva kuumusega režiime, siis pitsa valmistamisel on neist vähe kasu. Pitsa küpseb pealt ära, kuid saiapõhi mitte.