Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

HEA NIPP Sedasi küpsetad köögiahjus sama hea pitsa kui kiviahjus

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Pitsa on kõigi lemmik, kuid kodus valmistavad itaaliapärast hõrgutist vähesed. Jah, tehakse eestipäraseid paksu põhja ja veel paksema kattega pitsasid, kuid lõunamaapäraseid valmistatakse harva. Ekslikult võib arvata, et saapamaale omaste pitsade valmistamiseks läheb vaja spetsiaalset ahju, kuid selle töö teeb ära ka vähegi moodsam tavaline köögiahi. 

Köögiahjus õhukese põhja ja krõbedate äärtega pitsa valmistamine ei ole võimatu – nipp peitub küpsetusprogrammis. Kui tavaliselt kasutame ahjus toidu valmistamiseks ringleva õhu või pealt tuleva kuumusega režiime, siis pitsa valmistamisel on neist vähe kasu. Pitsa küpseb pealt ära, kuid saiapõhi mitte.

Selleks, et mõlemad korralikult läbi küpseks, tuleb valida alt kuumutav režiim. Vaadates köögiahjul olevaid programme, leiad sealt ilmselt ühe, kus kriips või kolmnurkade rida on joonistatud ahjusümboli alumisele osale. See on programm, mis kuumutab altpoolt ja sobib seega ideaalselt kodus itaaliapäraste pitsade valmistamiseks. Töötab sama hästi kui tavaline pitsaahi. 

Märksõnad

Tagasi üles