Daily kaubamärgi all koolitoitu pakkuva Baltic Restaurants Estonia tegevjuhi Aaro Lode sõnul näitas tänavune toidujäätmete kaalumise aktsioon, et väga paljudes piirkondades on tulemused möödunud aastaga võrreldes paremad. «Me jätkuvalt näeme, et kiputakse toitu alles jätma, kuid kui sellele pidevalt tähelepanu pöörata, siis olukord muutub. Koolid tulid igati vahvalt taas kaasa ning see, et õpilased kooliseinal nägid oma igapäevaselt ära visatava toidu kogust, tekitas samuti huvi ja hasarti olla üha eeskujulikum. Toidust räägiti mitmel pool ka tundides, joonistati plakateid ja koolisööklates tuletati meelde õige portsjoni võtmist,» ütles Aaro Lode.
Viljandi kuues koolis oli keskmine äravisatud toidu kogus 15 grammi, Rakvere viies koolis 16 grammi ja Tallinna 21 koolis 17 grammi õpilase kohta päevas.
Kõige vähem toidujäätmeid tekkis kaalumise nädalal Tallinna Tõnismäe reaalkoolis – 6,6 grammi ühe õpilase kohta päevas. Järgnesid Tallinna Kristiine gümnaasium ja Tallinna Järveotsa gümnaasium, kus saadi tulemuseks seitse grammi toidujäätmeid. Kõigi esikümnesse jõudnud koolide tulemused jäid vahemikku 6,6–9,2 grammi.
Tallinna Tõnismäe reaalkoolis oli õpilastel suurimaks motivatsiooniks igapäevaselt seinale üles pandud tulemused, mis panid lapsi pingutama. Kristiine gümnaasiumis aga mõjus hästi see, kui söökla juhataja ise seisis jäätmete kogumiskoha kõrval ning selgitas, et taldrikule võiks tõsta just nii palju toitu, kui ära süüa jõuab. Teavitustöö tulemusel vähenes reedeks kooli toidujäätmete kogus esmaspäevaga võrreldes kolm korda. «Teavitustöö toimib kõige paremini ja annab silmnähtavaid tulemusi. Kuid seda saab teha vaid koostöös õpetajatega, kes samuti möödunud nädalal klassis toidu teemal aktiivselt rääkisid ning aitasid sööklas teha teavitustööd,» ütles Tallinna Kristiine gümnaasiumi söökla juhataja Indrek Kriisa.