Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

NÄDALA RETSEPTID Vihjeid kokatippude köögist: mida aasta parimad kokad sügistalvel söövad?

Copy
Jevgeni Kolikovi talvemagus: karamellistatud leib, cappuccino-kreem ja purjus marjad.
Jevgeni Kolikovi talvemagus: karamellistatud leib, cappuccino-kreem ja purjus marjad. Foto: Sander Ilvest

Äsja festivalil «Maitsev Eesti» tänavuseks aasta kokaks kuulutatud Jevgeni Kolikov ja aasta noorkoka võidukarika võitnud Hugo Komp jagavad oma koduköögi sügistalviseid lemmikretsepte.

Võistluse eelroaks forellirull, suitsuforellitartar, marineeritud kõrvits, leivatšips, herne-vetikakreem, suitsukaste ja ebaküdooniavaht, loetleb Eesti kokkade meistrivõistlusel tiitli aasta kokk 2024 võitnud Jevgeni Kolikov.

Tema kokanduslik kõrgpilotaaž jätkub loeteluga žüriile pearoaks pakutud kooslusest: madalal temperatuuril küpsetatud lambakints, lambakroket, lambapuljongi-veinikaste, marineeritud kollane peet, juursellerikreem, kukeseened. Lõpuks dessert, eriline magusaseiklus karusmarja-mousse’i, kadakamarjapralinee, kadakakreemi ja -kastme ning kikerhernebeseega.

Tagasi üles