Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

LIHTNE NIPP Nii hoiad banaanid värskena kuni 2 nädalat

Copy
Itaalia kunstniku Maurizio Cattelani «Comediani» teosest jäljendatud versioon. 2024. aastal 6,2 miljoni dollari eest müüdud kunstiteos, mis sisaldab ainult sertifikaati, mis võimaldab omanikul banaani ja teipi ise asendada.
Itaalia kunstniku Maurizio Cattelani «Comediani» teosest jäljendatud versioon. 2024. aastal 6,2 miljoni dollari eest müüdud kunstiteos, mis sisaldab ainult sertifikaati, mis võimaldab omanikul banaani ja teipi ise asendada. Foto: Sergii Vakula / Shutterstock

Banaanid on paljude perede puuviljakausside lemmikuks viljaks. Need on täis kiudaineid, antioksüdante, vitamiine ja mineraale, mis muudavad need tervisliku toitumise lahutamatuks osaks. Kuid nende kiire riknemine võib tekitada pettumust, eriti kui hinnad aina tõusevad.

​Kuulus inglise kokk Peter Sidwell jagab nippi, kuidas hoida banaane kauem värskena.

Sidwell soovitab banaane hoida jahedas ja pimedas kohas, eemal soojusallikatest ja otsesest päikesevalgusest, mis kiirendab küpsemist. Samuti tuleks eemaldada banaanide ümbert plastpakend, kuna see võib protsessi kiirendada. Kui banaanid on saavutanud soovitud küpsusastme, võib need panna külmikusse.

Külmikus hoiustamiseks soovitab kokk kasutada spetsiaalset toiduainete säilituskotti. Selline polüestrist valmistatud kott aitab banaanidel püsida värskena kuni kaks nädalat. Sidwell lisab, et kuigi banaanikoored võivad külmkapis pruunistuda, jääb nende maitse täiesti muutumatuks.

Märksõnad

Tagasi üles