Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

NÄDALA RESTORAN Rohkem võid! Kokandustipp Vladislav Djatšuk avas oma neljanda restorani

Copy
Et rohkem maitseid proovida, võib eelroogi seltskondlikult jagada. Pildil on muu hulgas Nopri talu koorevõi sepiku ja köömneõhikuga, röstsepik Järveotsa vutimaksapatee ja viigimarjakastmega ning Vladislav Djatšuki ema tehtud Muhu lambaliha pelmeenid puljongis. FOTO: Lauri Laan
Et rohkem maitseid proovida, võib eelroogi seltskondlikult jagada. Pildil on muu hulgas Nopri talu koorevõi sepiku ja köömneõhikuga, röstsepik Järveotsa vutimaksapatee ja viigimarjakastmega ning Vladislav Djatšuki ema tehtud Muhu lambaliha pelmeenid puljongis. FOTO: Lauri Laan Foto: Lauri Laan

Kui tahate maitsemeeli hellitada ning end talvehalluses soojalt ja mõnusalt tunda, on Vladislav Djatšuki uus restoran pealinna tuiksoonel Arteri kvartalis just õige koht.

Võid ei ole kunagi liiga palju. Eesti üks kokandustippe Vladislav Djatšuk õppis selle lause selgeks lapsepõlvekodus Pärnus. «Rohkem võid», kõlab tema aastataguse telliskivist raskema kokandusteose pealkiri, mis võtab kokku mehe maitsemaailma ning teeb kummarduse võile ja kohalikule toidule. Pole siis ime, et kirglikku suhet mõlemasse kumab ka tema tuliuuest, maitseküttide tagatubades elevusega oodatud ja avamispäevast peale imetletud restost-baarist Võivõist.

Djatšuki neljas söögikoht asub Tallinna ühel tuiksoonel, Arteri pilvelõhkujakolmikus. Kui kvartali ühes nurgas käivad veel ehitustööd, siis teises servas elu juba keeb. Vinge tuule käest ja novembrihallusest restorani astudes on kontrast vägev: skandinaavialikult šikk ja hele, soojalt puidune ning elav tuli saalisoppides ja avatud köögis. Mida hämaramaks õues kisub, seda õdusamaks muudab valguse- ja tulemäng suurte klaasakendega ruumi. Põletatud puit ja ürgne tuli mängivad lummavalt kokku, laudadelt veikleb marmorimustrit, laes voogab usjalt metalne tulesuitsuimitatsioon. Trepp viib teise korruse baari, kus kohvi, kokteili või veini mekkida.

Tagasi üles