Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

PROOVI KA Kokkade salatrikk viib riisi täiesti uuele tasemele

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Teatud koostisosade lisamine riisile toiduvalmistamise ajal võib mõjutada lõpliku roa maitset ja omadusi.

Nii näiteks soovitavad mõned kokad lisada sidrunimahla. Arvatakse, et ühe poti jaoks piisab vaid ühest supilusikatäiest mahlast. Seda lisatakse, et parandada oluliselt juba keedetud riisi tekstuuri, kirjutab Vakarys Ekspresas.

Arvatakse, et sidrunimahl mitte ainult ei paranda roa maitset, andes sellele vaevumärgatava happesuse, vaid muudab selle ka nõksu krõbedamaks. Kõige parem lahendus seesuguse riisi keetmiseks on kasutada värskelt pressitud sidrunimahla. Kui sul neid aga käepärast pole, siis toimivad ka poes müüdavad mahlad.

Tagasi üles