Nõo Lihatööstuse tehnoloog ja tunnustatud kokk Marko Kokmann valmistas pühade alguse tähistamiseks verikäkist üllatava suupiste, mis on meelepärane ka lastele krõbistamiseks.
Vimkaga jõuluretsept! Verikäki krõpsud pohlajogurtiga
Krõpsude valmistamiseks läheb vaja:
- Nõo verikäkk võiga
- 2 muna
- 50 g nisujahu
- 150 g nisuidusid (võib asendada riivsaia, purustatud maisipuru, rukkijahu või muu teravilja puru/jahuga)
- 150 g Kreeka jogurtit
- 100 g pohlamoosi
Valmistamiseks lõika verikäkist õhukesed, umbes kolme millimeetri paksused viilud. Klopi munad lahti, lisa vähene kogus soola ja pipart. Soovi korral võid lisada ka meelepäraseid ürte.
Paneeri verikäki viilud järgmiselt: kääna viilud esmalt jahus, kasta munasegusse ja kata nisuidude või muu meelepärase paneeringuga. Küpseta verikäki viile kuumas õlis 170 °C, õhkfritüüris või ahjus 180 °C juures kuldpruuniks.
Sega omavahel Kreeka jogurt ja pohlamoos. Serveeri verikäki krõpsud soojalt või külmalt, lisades kõrvale jogurtikastme.