/nginx/o/2024/12/02/16521598t1h9d30.jpg)
Nõo Lihatööstuse tehnoloog ja tunnustatud kokk Marko Kokmann valmistas pühade alguse tähistamiseks verikäkist üllatava suupiste, mis on meelepärane ka lastele krõbistamiseks.
Nõo Lihatööstuse tehnoloog ja tunnustatud kokk Marko Kokmann valmistas pühade alguse tähistamiseks verikäkist üllatava suupiste, mis on meelepärane ka lastele krõbistamiseks.
Krõpsude valmistamiseks läheb vaja:
Valmistamiseks lõika verikäkist õhukesed, umbes kolme millimeetri paksused viilud. Klopi munad lahti, lisa vähene kogus soola ja pipart. Soovi korral võid lisada ka meelepäraseid ürte.
Paneeri verikäki viilud järgmiselt: kääna viilud esmalt jahus, kasta munasegusse ja kata nisuidude või muu meelepärase paneeringuga. Küpseta verikäki viile kuumas õlis 170 °C, õhkfritüüris või ahjus 180 °C juures kuldpruuniks.
Sega omavahel Kreeka jogurt ja pohlamoos. Serveeri verikäki krõpsud soojalt või külmalt, lisades kõrvale jogurtikastme.