Nädalavahetusel toimub Eesti esimene šokolaadifestival

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šokolaad.
Šokolaad. Foto: Reuters / Scanpix
Sel nädalavahetusel, 14. ja 15.veebruaril toimub Ülemiste keskuses Eestis esimene šokolaadifestival. Harivate ja maitsvate väljapanekute, töötubade ja müügilettidega on väljas Eesti parimad šokolaadimeistrid.

«Ülemiste šokolaadifestival on Eestis esmakordne ja usume, et see pakub meie külastajatele meeleoluka ja põneva nädalavahetuse. Samuti annab see kohaletulijatele hea võimaluse oma kätega väga erilisi sõbrapäeva-kingitusi valmistada,» tutvustas Ülemiste keskuse juht Guido Pärnits.

Šokolaadifestivali suuremad väljapanekud:

Kalev Chocolate Factory

Martsipanikujude valmistamine ja maalimine, käsitöökomme demonstratsioonvalmistamine, värskelt valminud kommide degustatsioon. Kalevi uute šokolaadide ja kommide maitsmine. Müügil on spetsiaalse kujundusega sõbrapäevatooted. Soovijad saavad kallimatele ja sõpradele martsipanisüdameid maalida.

Bonaparte

Valmistatakse ja maitstakse piimašokolaadist sõbrapäeva-komme, meeliülendavat mõrušokolaadi, erinevaid pipraid ja vürtse šokolaadis, šokolaadikaunistusi ja puuvilju-marju piimašokolaadis. Külastajad saavad ise valmistada südamlikke trühvleid valgest šokolaadist. Mõlema festivalipäeva lõpetuseks pidulik šokolaadipurskkaevu avamine kell 17.00.

Pagaripoisid

Mõlemal päeval valmistab Pagaripoiste meisterkokk suure šokolaadist kunstikompositsiooni.
Pühapäeval saavad kõik soovijad ise šokolaadi voolimismassist kujundeid teha.

Toiduakadeemia

Kahe päeva jooksul on võimalik selgeks õppida hõrgutava šokolaadifondüü valmistamine.
Jagatakse näpunäiteid ja retsepte erinevate šokolaadiroogade tegemiseks. Karamelle meistrid pakuvad kahe päeva jooksul erikujulisi šokolaadist maiustusi, käsitsivalmistatud šokolaadikomme, spetsiaalseid sõbrapäeva teemalisi maitsvaid kingitusi. Lisaks on Karamelle leti juures kohal šokolaadi tempereerimise masin ja soovijatel on võimalik imemaitsvate šokolaadimaasikate valmimist jälgida.

Steinmal

Steinmal pakub keskuse külastajatele maitsta 12 erinevat sorti lehmakomme, käsitsi valmistatud trühvleid ja südamekujulisi komme. Kohapeal valmib kaunis šokolaadist kaunistusega lehmakommidest tort, millest saavad osa ka kõik soovijad. Tordist saavad ka kõik soovijad suu magusaks ning lisaks antakse koju kaasa lehmakommitordi retsept.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles