Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

MUGI TERVISEKS Vähehinnatud piimatoode, mida võiksime tihedamini süüa

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Kohupiim on kasulik toiduaine, mille tegemisel kasutatakse ära parim piimas sisalduv. Tavalise kohupiima varjus on tahes tahtmata üks veelgi tervislikum ja toitainerikkam valik.

Ricotta kohupiima vadak kuumutatakse, valkude pakendamiseks lisatakse äädikat või sidrunimahla ning seejärel eraldatakse kalgendi vedelikust läbi õhukese riide. Ricotta ei ole tegelikult üldse kohupiim, vaid juustu tootmise kõrvalproduktist, piimavadakust toodetud valgurikas toiduaine, millele on omane kõrgendatud toiteväärtus vadaku- ehk seerumivalkude sisalduse tõttu.

Ricotta kohupiimas on palju valku, kaltsiumi, A- ja D-vitamiini, kaaliumi ja muid tervisele kasulikke aineid. See sisaldab vähem rasva ja naatriumi, olles suurepäraseks valikuks kaalulangetajetele, kirjutab Vakarys Ekspresas.

Märksõnad

Tagasi üles