Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

Viga, mida reeglina kõik toidukile kasutades teevad

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Toidukile on üks uskumatult kasulik asi, millega toitu säilitada. Kuid kahjuks teevad teevad paljud toidukile kasutamisel olulise vea, mille tõttu läheb toit riknema oluliselt kiiremini kui ilma kileta. 

Enamasti pannakse toidukorrast järele jäänud toit kaussi ning tõmmatakse sellele kile peale ja susatakse külmkappi. See on aga suur viga! Toitu jahedasse külmkappi pistes tekib kile pinnale kondensatsioon, mis soodustab oluliselt bakterite ja seente kasvamist. Eriti hästi on kondenseerimise efekti näha siis, kui toit läheb külmkappi soojalt. 

Sedasi kile pinnale tekkinud kondensatsioon lühendab oluliselt toidu säilivusaega.
Sedasi kile pinnale tekkinud kondensatsioon lühendab oluliselt toidu säilivusaega. Foto: Shutterstock
Tagasi üles