Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

GALERII Gluteenivaba restoran Kivi Paber Käärid tähistas 10. sünnipäeva

Copy

Gluteenivaba restoran Kivi Paber Käärid tähistas kümnendat tegevusaastat. Aastal 2014 alustanud pubist, mis pakkus alternatiivi traditsioonilistele söögikohtadele, on tänaseks saanud väärikas restoran, mis pakub nii kohalikele kui ka rahvusvahelistele külastajatele kvaliteetset toiduelamust.

«Kivi Paber Käärid eristub oma täielikult gluteenivaba ja osaliselt laktoosivaba menüü poolest kasvõi sellega, et sisseostetav tooraine on viis korda kallim kui tavapärastes söögikohtades, kuid kliendilt küsitavad hinnad püsivad konkurentidega samal tasemel. Restorani usaldusväärsust kinnitab ka pikaajaline koostöö Eesti Tsöliaakia Seltsiga,» sõnas restorani osanik ja pikaaegne juhataja Riina Rossar.

Riina Rossari elukaaslase ja restorani kaasomaniku Tanel Tatteri sõnul loodi Kivi Paber Käärid seepärast, et oli meeletu vajadus panna jalg maha ja teha endale midagi käega katsutavat. «See andis vabadust, kuid pani ühtlasi ka lukku. Riina toimetas sel ajal legendaarses kohvikklubis Protest ning nii need oma koha loomiseks vajalikud tükid kokku langesidki,» lausus Tatter.

Tanel Tatter ja Riina Rossar.
Tanel Tatter ja Riina Rossar. Foto: Erakogu

Kümne tegutsemisaasta jooksul on restoran võõrustanud mitmeid silmapaistvaid külalisi ja üritusi. Näiteks on sealses «Presidendikoopas» einestanud Eesti, Läti ja Leedu presidendid, restoran on olnud Toomas Hendrik Ilvese lemmik burgerikoht ning võõrustanud isegi Christopher Nolani ja Robert Pattinsoni tiimi filmi «Tenet» võtetel. Lisaks paljudele saatesalvestustele tehti restoranist iganädalast otseülekannet TV3 populaarsele õhtusaatele «Kolmeraudne».

Muutunud suund – pubist väärikaks restoraniks

Algselt pubina tegutsenud Kivi Paber Käärid on tänaseks kasvanud restoraniks, mille keskmine külastaja on 40-le lähenev teadlik ja tervislikule toitumisele orienteeritud inimene. Väärikas, ent ligipääsetav stiil ja paindlikkus toidu valmistamisel on teinud restoranist ka populaarse valiku rahvusvahelistele gruppidele, kelle liikmetel on erinevad toitumisvajadused.

«Tähistame mitte ainult meie restorani juubelit, vaid ka kõiki neid hetki ja inimesi, kes on aidanud meil saada selliseks, nagu me täna oleme,» märkis Rinna Rossar.

Kümnendat sünnipäeva tähistati 14. detsembril, kus esines püstijala koomik Aleksandr Popov. Südaööl astus lavale seni ansamblite Elephants From Neptune ja Kuradi Saar trummarina tuntud Jon Mikiver, kes andis hiljuti välja debüütalbumi «Jondog».

Tagasi üles