Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

TEADLASTE AVASTUS Just nii säilivad munad kauem värskena

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Louisiana Riikliku Ülikooli (LSU) teadlased väidavad, et nad on välja töötanud meetodi toormunade säilivusaja pikendamiseks, panustades seeläbi ühtlasi ka toiduohutuse parandamisele.

Teadlaste uudses ning praeguseks juba ka patenteeritud protsessis kasutatakse vees lahustuvat kitosaani, mis on saadud koorikloomade koorest, et luua kaitsev tõke niiskuskao ja bakteriaalse saastumise vastu, vahendab New York Post. 

«Sellise kaitsekihiga munad võivad toatemperatuuril jääda ohutuks ja söödavaks kuni seitse nädalat,» ütles LSU toiduteadlane Yupeng Gao Fox News Digitalile.

Tagasi üles