Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

Ära raiska! 4 kasulikku asja, mida kartulite keeduveega teha (1)

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Kartul omab meie toidulaual tähtsat kohta. Kuigi kartuleid saab valmistada mitmel erineval moel, on nende keetmine ilmselt kõige levinum. Kuid mida teha kogu selle allesjäänud keeduveega? Tuleb välja, et see polegi väärtusetu lurr. 

Kasta lilli

Vesi on ressurss, mida ei tohi asjatult raisata. Kuigi inimestele ja loomadele kartulite keeduvesi juua ei kõlba, imavad taimed selle enda sisse hea meelega. Põhjus on väga lihtne: kartulite keetmisest järele jäänud vesi sisaldab suurel hulgal taimedele vajalikke mineraalaineid nagu magneesium, raud ja fosfor. Lihtsamalt öeldes on tegemist loodusliku väetisega. Muidugi peab keeduvesi olema soolamata, kuna sool imab taimedest teadupärast vee välja, mis saab neile hukatuslikuks. 

Tagasi üles