Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

Maitseainete säilitamise saladused: 5 nippi, kuidas nende säilivusaega võimalikult pikaks venitada

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Jeppe Gustafsson / Shutterstock.com

Kindlasti on paljudel pärast korralikku vaaritamist, eriti kui katsetatakse mõnda uut retsepti, üle jäänud maitseaineid ja vürtse, millega ei oska midagi suurt peale hakata. Ära visata neid ei raatsi ja ei tohiks ka, kuid nii pea neid uuesti vaja samuti ei lähe. Kuidas selliseid kõige paremini säilitada?

Maitseained ja erinevad vürtsid on toidu valmistamisel asendamatud komponendid, mis annavad roale erilise maitse ja aroomi. Säilitamaks nende värskust ja kvaliteeti võimalikult kaua, on oluline järgida teatud säilitamise põhitõdesid. Siin on viis peamist soovitust:

1. Hoia maitseaineid õhukindlalt

Tagasi üles