Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

TEEME SELGEKS Avatud purgis olev pesto säilib värskena just nii kaua

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Pesto on üks selliseid toiduaineid, mis kipub kiiresti riknema. Kastet jätkub kauaks, sest seda kulub vaid lusikatäis portsu kohta. Pärast seda, kui oled purgi avanud, pole pakendil olevast säilivuskuupäevast enam mingit kasu. Kui kaua see tegelikult värskena püsib?

Nii roheline kui ka punane pesto on suurepärasteks kastmeteks keedetud pastale. Pestot võib kasutada ka liha-, kala-, kana- ja köögiviljaroogade maitsestamiseks. 

Pesto säilivusaeg sõltub suuresti tootest. Valmis pesto ei säili väga hästi ja võib väga kiiresti hallitama minna. Avamise järel võib pestot säilida paarist päevast kuni kahe nädalani. Pestot tasub hoida õhukindlalt suletud anumas külmkapis umbes nädala. Kuigi see loomulikult säilib kauem, peab siiski arvestama, et rasvased koostisosad kipuvad rääsuma, samuti kaotab basiilik või muu roheline kraam oma värskuse. Kui aga pestot nädala jooksul ära ei tarbi, aseta see sügavkülma, kus see hästi säilib.

Tagasi üles