Kuidas köögiviljadega köögis harjumuspärastest raamidest väljas talitada? Fotografiska restoran valgustab teed, tehes seda iseäranis põnevalt ja hõrgult.
NÄDALA RESTORAN ⟩ Peet on päris punk!
Millega end aasta alguses kulinaarselt üllatada? Nii, et see oleks tõeline üllatus?
Pärast raskemat ja liharohkemat pühadetoitu, mis erineb mu argistest valikutest kõvasti, isutab millegi mõnusalt kergema, otse öeldes köögiviljasema järele. Pealegi ei kurna see tervist ega planeeti.
Kuhu siis minna? Tallinnas näiteks Telliskivisse, Fotografiskasse, kus talvemenüü peategelaseks on kirev taimemaailm ning liha ja kala jäetud tagasihoidlikumasse rolli, kui restoranides muidu kombeks. Uus toidukaart sündis peakokal Aldur Soosalul koos Taani külaliskokkadega, kes tulid Euroopa restoraniilma olulisest trendiseadjast Kopenhaagenist siia nädalapäevadeks köögiviljainspiratsiooni jagama. Noored mehed töötavad muidu oma kodulinna taimetoidukultuuri lipulaevas, pisikeses Baka d’Buski (e.k Küpseta Põõsast) bistroos.