Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

Jamie Oliver jagab säästunippi, kuidas liharoogasid odavamalt valmistada

Copy
Jamie Oliver
Jamie Oliver Foto: Richard Clatworthy / SWNS / Scanpix

CNNi ajakirjanikule Channon Hodge'ile antud intervjuus jagas Jamie Oliver nippe, kuidas toidupoes raha kokku hoida. Ühe nipina tõi telekokk ja kokaraamatute autor välja liharoogades liha koguse vähendamise ning selle asendamise ubade või läätsedega. 

Hodge rääkis Oliverile, et katsetas üht koka bolognese kastme retsepti. Kaste maitses ajakirjanikule väga, kuid teda üllatas, et lihakogus oli retseptis tavalisest poole väiksem ning puudujääv osa asendati läätsedega. 

«Ma proovin upitada puu- ja köögiviljasid, ube, pähkleid ja seemneid. Ehk täpselt seda, mida keha vajab ja mida meie planeet vajab. Selliseid retsepte kutsun ma vähendatud lihakogusega retseptideks ehk pool tavapärasest lihakogusest on asendatud näiteks ubadega, mis on samuti väga hea valguallikas ja maksab murdosa liha hinnast. Lisaks saab neid osta mugavalt purkides, mis ei lähe kunagi halvaks,» rääkis Oliver CNNile.

Tagasi üles