Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

TEADLASED HOIATAVAD Selle toiduaine söömine muudab aju kiiremini vanaks

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Hiljuti avaldatud uuring seostab töödeldud punase liha söömist suurema dementsuse riskiga.

Ajakirjas Neurology avaldatud uuringu kohaselt on inimestel, kes söövad palju töödeldud punast liha, näiteks peekonit, 13 protsenti suurem risk dementsuse tekkeks ja 14 protsenti suurem risk subjektiivse kognitiivse languse tekkeks nelja aastakümne jooksul kui neil, kes söövad vähem punast liha, vahendab MTV Uutiset.

Ajakirja Duodecim andmetel on subjektiivne kognitiivne kahjustus defineeritud kui inimese enda kogemustel põhinev kognitiivse võimekuse langus ja mäluraskused, mida ei ole võimalik neuropsühholoogiliste testidega objektiivselt tuvastada.

Märksõnad

Tagasi üles