Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

MAAILMATASE Tallinnas toimuv KukliFest on midagi enamat kui lihtsalt toidufestival

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

14. veebruarist kuni 4. märtsini toimub üle kogu linna Tallinna KukliFest ehk Tallinn Bun Fest – unikaalne talvine toidufestival, mis ühendab Eesti vastlapäeva traditsioonid ja Tallinna maailmatasemel kohvikukultuuri.

Eestis on vastlatraditsioonid endiselt väga elujõulised – just kuklite söömine toob kokku pered, sõpruskonnad ja kolleegid. KukliFestil osalevad linna tuntuimad kohvikud ja pagarikojad, mis pakuvad maiasmokkadele oma parimaid klassikalisi ja uuenduslikke vastlakukleid.

Abilinnapea Margot Roose sõnul pole aga festivali sihtgrupiks üksnes kohalikud – see on oluline ka turismi elavdamise aspektist.

«Tallinna KukliFest lisab vastlatraditsioonile värske lähenemise ja pakub nii tallinlastele kui ka meie külalistele võimaluse kuklirõõmu pikemalt nautida. Esmakordselt toimuva KukliFesti fookus on Tallinna toidu- ja eriti kohvikukultuuri mitmekesisuse esiletõstmisel. Samas pole KukliFest pelgalt toidufestival – see on osa laiemast strateegiast, mille eesmärk on pikendada talvist turismi tipphooaega jõuluperioodist märtsikuuni. Loodetavasti saab KukliFestist iga-talvine üritus, mis aitab elavdada ka pealinna külalislahkuse sektori ettevõtlust,» selgitas Roose.

Levieri vastlakuklid.
Levieri vastlakuklid. Foto: Rea Kõiv (Visit Tallinn)

«KukliFestiga pakendame vastlapäeva traditsiooni esmakordselt toidufestivaliks ja testime, millist mõju omab selline esitlusviis olulistele lähiturgudele suunatud turundustegevustes. Visuaalselt atraktiivsed kuklid ei ole maiuspala vaid magusasõpradele, vaid silmapaistev element ka rahvusvahelises sihtkohaturunduses. Festivali tuumaks on kohalike siiras vastlarõõm ja maailmatasemel kohvikute pakkumised, mis muudavad Tallinna pikemas perspektiivis talvehooajal külastajatele veelgi atraktiivsemaks reisisihtkohaks,» selgitas linna ettevõtlusteenistuse turismiosakonna juhataja Evelin Tsirk.

Vastlakuklite traditsioon ei ole ainuomane vaid Eestile – kukleid süüakse ka Soomes, Rootsis ja Norras. KukliFest loob seega kultuurilisi kokkupuutepunkte Tallinna jaoks oluliste sihtturgudega, tugevdades meie sidemeid naaberriikidega. Samal ajal avab festival ülejäänud rahvusvahelistele külalistele ukse täiesti uude maailma: vastlakuklid on nende jaoks midagi eksootilist ja põnevat, see on elamus, mis kutsub Tallinna avastama.

«Kohvikute-pagarikodade roll on valmistada võimalikult maitsvaid kukleid, linnakodanike ja -külaliste tööks jääb nende ärasöömine,» selgitab Tsirk.

«Tallinna turismiosakond keskendub rahvusvahelisele teavitustööle ja kaasab lähiriikide turismiprofessionaale. Kui tulevikus plaanime keskenduda ka Skandinaavia turistide meelitamisele, siis sel aastal ootame peamiselt külalisi Soomest. Sellepärast on festivali patrooniks üle saja tuhande jälgijaga Tallinnas elav Soome reisimõjutaja Henna Mikkilä,» lisab ta.

Festivalil osalemise kutsele vastasid kohvikud ja pagarikojad üle Tallinna. Kaasa teevad Crustum, Eesti Vabaõhumuuseum, Faehlmanni kohvik, Fotografiska kohvik, Gelato Ladies, Karjase Sai, Kohvik Lummus, Kohvik Maiasmokk, La Boulangerie, Levier, Patarein Pagar, Pelgu Pagar, PROTO avastustehas, Puffid, Reval Café ja Teletorni kohvik-resto.

Tagasi üles