Eesti inimesed viskavad ära 12 protsenti kodus valmistatud toidust, selgus Stockholmi keskkonnainstituudi tehtud uuringust. Kõige sagedamini visatakse toitu ära, sest see on riknenud. Kuidas tagada, et toit säiliks võimalikult kaua ning midagi ei läheks raisku, räägib ekspert, kes tunneb külmkappe läbi ja lõhki.
Tellijale
Piimapaki koht ei ole ukseriiulis! Nipid, kuidas hoida toitu külmkapis kauem värskena
«Toidu raiskamise vähendamiseks ja säilivuse pikendamiseks on oluline, et toiduained oleksid külmkapis õigesti hoiustatud ning külmkapp õigetele külmakraadidele seadistatud. Nutikate hoiustamisvõtete abil saame vähendada toidukadu ning tagada, et toit püsib kauem värske ja söögikõlblik,» rääkis Samsungi esindaja Alari Pennar.